Aan het kapelletje van de Zeven Beuken staan twee gedichtenzuilen. Op één ervan kan je de gedichten “Meilied” van Hubert Van Herreweghen en het “Het wit en wankel kind” van Bert Decorte lezen.
De andere zuil werd opgericht ter nagedachtenis van Erik Heyman, een Roosdaalse dichter die op veel te jonge leeftijd overleden is.
Kunstenaar Michel Janssens tekende het ontwerp voor de zuil die bestaat uit arduin en een draaiende koperplaat. Op de koperplaat staat een gedicht van Erik Heyman en wat meer uitleg over het leven van deze dichter.
De gedichtenzuil aan de ingang van GC Het Koetshuis (Kristus Koninglaan) is een ontwerp van letterkapper Jos Geusen. Tijdens het kalmkunstfestival "In de luwte 2010" beitelde hij deze ter nagedachtenis aan de in 2009 overleden dichter Bert Decorte, de dichter van wie Marnix Gijsen schreef: "Sedert Paul Van Ostaijen is Bert Decorte het eerste fenomeen, het eerste wonderkind dat wij in de Vlaamse poëzie zien verschijnen". De vaak gelauwerde dichter was een bijzonder beminnelijk man: ironie en non-conformisme waren twee belangrijke karaktertrekken.
Jos Geusens baseerde zich op de "Verzamelde Gedichten" en werd geïnspireerd door volgende regels: "Werd er niets blijvends uit mij geboren? / Versneeuwt het tot vlokschuim? Waait het verloren? / Of zou het verduren tot duurzaam graniet?".